zaterdag 24 februari 2018

Celtic Ceili Café

De derde editie van het Celtic Ceili Café!

In het kort:

Moira, Wolvenstraat 10, 3512 CH Utrecht

Band: Continental Ceili Band and friends

18:30h - Deur open
19:00h - Workshop
20:00h - Aanvang ceili
22:30h - Einde ceili
23:00h - Zaal dicht

Toegang: €10,- in de voorverkoop, €12,50 aan de deur, €5,- kortingstarief.


Het Celtic Ceili Café is een open dansavond op live muziek. Een ceili (of ceilidh, voor de Schotten) is een feest met muziek en dans dat in de Keltische landen wordt gehouden bij vrijwel elke sociale gelegenheid - verjaardag, bruiloft, festival, of gewoon omdat het kan. Een ceili wordt geleid door de "caller", een instructeur die al dansende roept hoe de pasjes ook alweer zitten - zo vergeet je het niet.

We beginnen met een uurtje workshop aan het begin van de avond. Dit is open voor iedereen, zowel de complete beginners als de meer ervaren dansers die zin hebben om alvast op te warmen. Daarna begint de echte ceili.


Koosje Schouten runt de dansschool Keltisch Dansje, waar zij lesgeeft in Ierse ceilidans, stepdance en hardshoe dance. Hiervoor heeft zij gestudeerd aan de Dansacademie, en bijna 12 jaar lang dansen gechoreografeerd en uitgevoerd bij de theatertours van folkband Rapalje.

De band van de avond is de Continental Ceili Band, een samenwerkingsverband tussen ruim twintig muzikanten uit verschillende folkbands. De CCB speelt de traditionele Ierse dansmuziek die bij deze dansen hoort - jigs, reels, polka's, hornpipes en andere stuiterende Ierse deuntjes.

In de pauze's tussen de dansen in zullen de verschillende folkbands die meedoen met de CCB (o.a. Itchy Fingers, Four of a Kind, Wrong Direction, Simply Green en Tobermore) nummers uit hun eigen repertoire laten horen.


Na eerdere edities in danszaal Alhambra is het Celtic Ceili Café nu dusdanig gegroeid dat we een grotere zaal hebben moeten zoeken. Dit keer zitten we dus in Moira, de zaal waar ook de Utrechtse balfolkavonden worden gehouden en die dus bij uitstek geschikt is voor een ceili.

Toegang kost €12,50 aan de deur of €10,- in de voorverkoop (zie link). Ben je student of ben je om andere redenen financiëel benadeeld? Vraag dan of je met het kortingstarief naar binnen mag.